Top 5 Mooiste plekjes van onze puzzeluitjes!

24 januari 2021 5 minutes

Elke keer als we weer op pad gaan voor een nieuw puzzeluitje, worden we verrast door de schoonheid van Nederland én België! Dat maakt ons werk natuurlijk extra leuk! Vaak krijgen we dan ook de vraag, wat vind jij het mooiste plekje van jullie puzzeltochten? Hierin is zoveel keus, want we zien echt de mooiste gebouwen, stukjes natuur en villa’s onderweg. Toch gaan we proberen jullie wat tips te geven naar aanleiding van onze 5 mooiste plekjes in Nederland én België! Oh ja, de top 5 is in willekeurige volgorde 😉 .

1. Croy in Noord-Brabant

Een dorpje middenin Noord-Brabant, vlakbij Helmond. Natuur, boerderijen, een gezellig restaurant. En een schitterend kasteel! Rondom het kasteel / landgoed vind je een prachtig groen gebied waar je heerlijk een korte wandeling kunt maken. Er is een route van zo’n 2 kilometer dus perfect voor een tussenstop tijdens de Brabantse Kastelen autopuzzeltocht. Er is zelfs een te leuke streekwinkel. Naast het kasteel vind je Auberge De Croyse Hoeve waar je op het buitenterras kunt genieten van uitzicht op dit prachtige kasteel.

2. Hanzestad Hattem

Wat waren wij blij verrast toen we hier de Hanze Game Hattem gingen maken. Je kijkt je ogen uit in dit historische plaatsje boordevol authentieke gebouwen en sfeervolle terrasjes. Een wandeling door deze stad en nabij gelegen natuur zijn absoluut de moeite waard! Maak er gewoon een compleet dagje uit van, waarbij je een stevige wandeling maakt langs het water. Vervolgens zoek je een heerlijk terrasje uit voor een smakelijke lunch en daarna ga je het oude centrum ontdekken met onze wandel puzzeltocht. Je kijkt je ogen uit onderweg!

3. Rivier de Vecht (Noord-Holland en Utrecht)

Een hele oude bekende van ons… Wij wonen en werken namelijk aan de Vecht. Ons kantoor vind je op het terrein van Fort Uitermeer aan de Vecht. Hier kom je langs met de Utrechtse Vecht autopuzzeltocht. De Vecht is een absolute parel. Een schitterende omgeving met veel natuur, maar ook heel veel historie. Dit zie je terug in de oude landgoederen in het “keizer-deel’ van de Vecht (Noordhollandse Vecht fietspuzzeltocht). Maar ook de woonboten zijn tegenwoordig echte plaatjes. Vergaap je dus vooral aan de schitterende architectuur. Tip: neem een picknick mand mee en parkeer je auto/fiets ergens langs de route en ga heerlijk picknicken aan het water. 

4. Wijk bij Duurstede

De Utrechtse Kinder route gaat langs een aantal stoere forten, maar ook door Wijk bij Duurstede. Ook de Utrechtse Kastelen route gaat door dit bijzondere sfeervolle plaatsje! Boordevol monumentale panden en leuke terrasjes aan het water. Het oude centrum is niet heel groot, dus prima om tijdens de route even een korte stadswandeling te maken. Wij waren blij verrast door dit schitterende vestingstadje met een enorme geschiedenis!

5. De Ourthe

Wij waren allang fan van de Ardennen, dus toen wij de mogelijkheid zagen om daar een autopuzzeltocht te maken, zijn we meteen vertrokken! Door deze regio stroomt o.a. de rivier de Ourthe. En langs deze rivier kom je echt de mooiste plekjes tegen. Niet alleen schitterende dorpjes, maar vooral ook ruige natuur. Heerlijk om onderweg uit te stappen en een korte wandeling te maken. Of combineer je dagje uit met een kano tocht over deze wilde rivier. Durf jij het aan?

Oh, we zouden wel een top 100 kunnen maken! We zien zoveel mooie plekjes onderweg. Hebben jullie nog tips voor ons? Laat het ons weten en wie weet maken we daar binnenkort een prachtige puzzeltocht!

Plaats een reactie

Related Items

Autopuzzeltochten Puzzelen saai? No way!
Patricia 30 nov, 2022
Brabantse Kastelen autospeurtocht
Autopuzzeltochten 5 Down the road tips waar je blij van wordt!
Patricia 30 nov, 2022
Puzzeltochten Tijd voor een kennismaking met het team!
Patricia 30 nov, 2022
Puzzeluitje

Puzzeluitje

Reageert meestal binnen een uur

WhatsApp is momenteel niet beschikbaar

Puzzeluitje
In het weekend en 's avonds kan het zijn dat we wat later reageren.

Hoi, 
Hoe kunnen wij je helpen?
WhatsApp