Drentse Esdorpen route

Prijs

 22,50

Duur

> 2,5 uur

Type

Auto

(4 klantbeoordelingen)

Rijd langs de authentieke dorpjes in de Drentse Esdorpen autopuzzeltocht! En ontdek de mysterieuze en eeuwenoude hunebedden!

Maar natuurlijk ook de esdorpen ga je zien bij deze populaire route. Geniet van authentiek mooi Drenthe, neem ook zeker de tijd, zodat je tussendoor lekker kunt uitstappen en alles kunt bekijken.

Tijdens deze autopuzzeltocht ga je navigeren met het ‘bolletje pijltje systeem’. Dit wordt ook gebruikt in de autorally wereld en is superleuk! In het begin moet je even wennen, maar binnen no time ben je lekker aan het touren. Natuurlijk ga je ook vragen beantwoorden over de route en ook op zoek naar bijzondere ‘objecten’ langs de route voor de auto bingo. Een ideaal uitje met z’n tweeën, maar er is ook genoeg te doen voor vier personen in een auto!

Een historische route met prachtige vergezichten!

Wist je dat?

 22,50

Beschrijving

Onze meest populaire autopuzzeltocht gaat langs de mooie Drentse Esdorpen en de weidse natuur van deze bijzondere provincie!

Esdorpen waren vroeger gesitueerd aan de rand van de zandgronden en stammen uit de Middeleeuwen. In die tijd kwamen de koeien en schapen naar het centrum van deze dorpen (de “brinken”) om daar te gaan eten.

Je route start meteen in één van deze esdorpen: Gees. Een klein dorp met beschermd dorpsgezicht, dus je kunt wel bedenken hoe mooi het hier is!

En je bent in Drenthe, dus de hunebedden ga je ook tegenkomen. Deze voormalige grafkamers zijn de oudste monumenten van Nederland. 

drentse esdorpen autoroute kaart

Leuke tips onderweg

Extra informatie
Afstand

50 – 70 km

Omgeving

Weids

Provincie

Drenthe

Puzzeluitje App

Ja

Roadbook

Ja

Veerpont Als er in de route een veerpont zit, houdt er rekening mee dat er soms alleen met cash betaald kan worden.

Nee

Beoordelingen (4)

4 beoordelingen voor Drentse Esdorpen route

 1. Johan (geverifieerde eigenaar)

  Prachtige route en leuke tussenstops onderweg! Tevens hele leuke en leerzame vragen.

 2. Andre

  Hel leuke route! En leuke wetenswaardigheden voor onderweg

 3. Familie van der Kooi (geverifieerde eigenaar)

  Prachtige route door het Drentse land, lommerrijke paadjes met een mooie tussenstop in het museumdorp Orvelte! Met de app is het heel rustig en relaxed navigeren!

 4. Carmen (geverifieerde eigenaar)

  Ee leuke route. Leuke opdrachten. De laatste update van 15mei was gedeeltelijk in de route aangepast. Maar in de tussentijd waren er toch nog wat wegen afgezet, waardoor wij niet de gehele route hebben kunnen doen. Desondanks erg leuke en mooie route om te rijden.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start & Finish

Gees

Diever

Misschien vind je dit ook leuk