Tijd voor een nadere kennismaking met het team! Maar eerst, hoe is Puzzeluitje eigenlijk ontstaan? Zoals jullie misschien al weten, deze leuke dagjes uit zijn onderdeel van Fort Evenementen.

Fort Evenementen is een zakelijk evenementenbureau dat in maart 2020 compleet stil kwam te liggen door de C-situatie. Omdat wij ook onze eigen teambuilding activiteiten bedenken en ontwikkelen, gingen we met deze zelfde gedachten nadenken wat er wel mogelijk was en al snel kwamen we met de Fort Family Rally.

Een paar leuke Puzzeluitjes.

Een puzzelrit voor het hele gezin

Een leuke puzzelrit langs een aantal forten in Nederland voor het hele gezin. Natuurlijk moest deze wel net even anders dan de standaard puzzeltochten, dus werd er bedacht hoe we dit leuk konden maken voor het hele gezin,  voor vriendengroepen en voor jong en oud!

Het team van Puzzeluitje bestaat momenteel uit Robert-Jan, Albert en Patricia. Bij het ontstaan van de autopuzzeltocht was het team iets uitgebreider, maar helaas hebben we door alle omstandigheden afscheid moeten nemen van twee andere toppers!

Binnen het huidige team heeft iedereen zijn eigen taken. We bedenken én rijden allemaal de puzzeltochten, maar bij de uitwerking splitsen we ons op. Zo houdt Albert zich bezig met de route zelf. Hij bedenkt ze, zet ze uit en werkt ze na het testen helemaal verder uit.

Hoe wordt de autopuzzeltocht gemaakt?

Hoe wordt zo’n autopuzzeltocht gemaakt? Als we samen hebben bedacht waar we een route gaan maken, gaat Albert aan de slag met een eerste opzet van de route met een speciaal software programma en Google streetview. Vervolgens gaan twee medewerkers uit het team de route rijden. Er worden onderweg heel veel foto’s gemaakt, vragen bedacht en stukjes route aangepast waar nodig. En natuurlijk laten wij ons gelijk verrassen door al het moois onderweg, want wat is Nederland toch mooi!

Uit nood geboren, bleek de Fort Family Rally een schot in de roos! Vele families en vrienden stapten in de auto en gingen op ontdekkingstocht langs een aantal forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De reacties waren overweldigend, dus dat gaf ons enorme energie.

Toen we zagen dat we voorlopig geen zakelijke evenementen konden organiseren, bedachten we dat we deze leuke autopuzzeltocht in heel Nederland onder de aandacht moesten brengen en zo ontstond in de eerste instantie Autopuzzeltocht.nl (tegenwoordig Puzzeluitje.nl). Gezellig samen op ontdekkingstocht door Nederland, net als vroeger!

Leuke gadgets

Robert-Jan gaat over de technische / IT kant. Hij zorgt ervoor dat de website draait, dat onze mede autopuzzelaars online kunnen boeken en allerlei andere leuke gadgets, zoals het autopuzzeltocht diploma. Verder houdt hij zich bezig met allerlei ludieke acties, zoals de X-mas Ride & Bite. Tot slot ontwerpt Patricia het roadbook en gaat zij met Albert op pad om de routes uit te zetten. Een fantastische samenwerking waarin ieders talent goed naar voren komt!

Het leuke is, omdat de autospeurtocht zo leeft bij de mensen, dat we enorm veel “verzoekjes” krijgen inmiddels. Dus bij het bedenken van de routes hebben we eigenlijk een enorm groot team!

Aan de slag met het roadbook

Als de route is gereden, gaat Albert of Patricia de route helemaal goed maken in het software systeem. Patricia gaat aan de slag met het roadbook, zo worden de vragen uitgebreid gemaakt en worden er extra puzzels en raadsels bedacht. Na de finale check wordt het roadbook in ons boekingssysteem gezet en als laatste op de website geplaatst. Dit is een proces van een volle werkweek. Maar vooral een heel erg leuk proces waarbij we enorm veel positieve energie krijgen van alle leuke reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *