Heb je een vraag?

Wij hebben antwoorden (althans, meestal!)

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. We hebben deze geprobeerd zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Mocht jouw vraag en/of antwoord er toch niet tussen staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

veel gestelde vragen puzzeluitje

ALGEMEEN

Kan ik het Puzzeluitje downloaden op mijn telefoon?

Als je kiest voor 'Download PDF', dan kan je deze ook aflezen vanaf je telefoon. Echter, deze versies zijn gemaakt om uit te printen, dus dit is wel wat onhandiger om af te lezen.

Weet wel, op Android telefoons is dit geen probleem. IOS houdt helaas niet van downloads en daarmee lukt het dus ook soms niet.

Wij adviseren dus het puzzeluitje uit te printen als je kiest voor Download PDF.

LET OP, je kunt je puzzeluitje maximaal 2x downloaden.

Waar kan ik de antwoorden nakijken

Als je na je puzzeluitje de antwoorden wilt nakijken, dan vind je altijd op de laatste pagina een link naar de antwoorden.

Let op! Dit geldt alleen voor de 'Download PDF' versie. Als je kiest voor de Puzzeluitje App krijg je de antwoorden meteen te zien.


Alle antwoorden vind je sowieso op de site https://antwoord.puzzeluitje.nl/.  

Er staat een fout in het Puzzeluitje, wat nu?

Wij controleren alle Puzzeluitjes met meerdere personen, maar er kan natuurlijk altijd een foutje in geslopen zijn.

Wij waarderen het enorm als je dit aan ons door geeft via het contactformullier of per mail op info@puzzeluitje.nl zodat jullie mede puzzelaars hier geen “last” van hebben!

Hoe lang duurt een Puzzeluitje?

Dit staat ook vermeld bij de Puzzeluitjes.

Maar over het algemeen geldt:

  • Bij de autopuzzeltochten is dit meestal rond de 3 uur. 
  • Bij de fietspuzzeltochten zit je rond de 2 uur op de fiets.
  • Met de wandelpuzzeltochten ben je rond de 2 uur op pad.

Hierbij is uiteraard geen rekening gehouden met pauzes, verdwalen, etc.

Hoe lang zijn de Puzzeluitjes geldig?

Als je een bestelling hebt gedaan, bepaal je zelf wanneer je het puzzeluitje doet.

Kies je voor de 'Download PDF' of 'Brievenbus' versie, dan is deze na bestelling in je bezit en dus onbeperkt geldig. (Let op, je kunt deze maximaal 2x downloaden)

Kies je voor de 'Puzzeluitje App', dan is de inlogcode 6 maanden geldig.
LET OP, na het inloggen is de code 24 uur geldig! (Dus altijd pas inloggen op de startlocatie!!!!)

Waarom is kost een Puzzeluitje geld?

Alle Puzzeluitjes worden door ons zelf bedacht, ontwikkeld en gemaakt. Hierin zit veel tijd en daar zijn mensen voor nodig. Deze mensen moeten hiervoor worden betaald, net als ieder ander die een baan heeft ;-).

Onze uitjes zijn altijd € 22,50 en gelden per team (dus voor 2 - 4 personen). Hiermee heb je een middag lang plezier!

Ik kan niet meer inloggen in mijn account

Als je inloggegevens hebt van voor december 2022, dan klopt het dat je hiermee niet meer kunt inloggen. In december zijn we over gegaan op een nieuwe website die gebruiksvriendelijker is, waarbij je dus ook geen account hoeft aan te maken.

Mocht je toch in je oude account willen om een puzzeluitje te downloaden, neem dan contact met ons op via info@puzzeluitje.nl en wij kijken wat we voor je kunnen doen.

BESTELLEN & LEVERINGEN

Als ik het Puzzeluitje bestel, wanneer kan ik deze dan doen?

Meteen, althans de meeste puzzeluitjes! Dat is het hele idee van Puzzeluitje. Na betaling ontvang je meteen een mail met daarin de download link en/of inloggegevens en kun je dus meteen op pad!

Als je kiest voor de 'Brievenbus' optie, dan moet je nog even wachten. Wij doen deze altijd binnen 2 werkdagen op de post.

Als er verder een afwijkende tijd geldt tussen bestellen en aan de slag, dan staat dit vermeld bij het puzzeluitje.

En natuurlijk kun je de events ook niet meteen doen, deze gebeuren op de genoemde datum.

Hoe kan ik het Puzzeluitje betalen?

Dit kan met iDeal, Bancontact, Paypal, credit card, de Good4fun cadeaukaart en de VVV Lekker weg cadeaukaart.

`Is de prijs inclusief BTW?

Alle puzzeluitjes zijn inclusief 21% BTW, alleen de zakelijke puzzeluitjes zijn exclusief BTW.

Kan ik het Puzzeluitje ook per post ontvangen?

Dat kan zeker (bij de meeste)! Kies bij het bestellen voor "Brievenbus"en wij printen het puzzeluitje in kleur uit voor jullie en sturen deze zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 2 werkdagen op.

Ik heb een bestelling gedaan, maar niets ontvangen.

Na betaling kom je op jouw 'resultaten-pagina', waar je de download link vindt als je voor 'Download PDF' hebt gekozen.

Je ontvangt altijd een bevestigingsmail. Hierin staat, afhankelijk wat je hebt besteld, een download link of de inloggegevens voor de Puzzeluitje App.

Je kunt eventueel ook nog even in je “ongewenst mail” kijken voor de zekerheid. Hier kan de mail ook terecht zijn gekomen.

Mocht je niets terug kunnen vinden, kun je altijd even contact met ons opnemen.

Waar kan ik de download link vinden?

Deze staat in de resulaten pagina die verschijnt als je betaald hebt, alsook in de bevestigingsmail. 

Let op, je kunt je puzzeluitje maximaal 2x downloaden!

Waarom moet ik mijn adres opgeven?

Waarom moet je je adres opgeven als je een Puzzeluitje besteld dat je meteen download? Van de Belastingdienst moet er op alle facturen een naam met adres staan.

Kan ik het Puzzeluitje retourneren of omruilen?

De puzzeluitjes die je digitaal hebt besteld kunnen niet geretourneerd en/of omgeruild worden. Hiervoor geldt dus geen retourrecht.

Gepersonaliseerde puzzeluitjes en kadobonnen kunnen ook niet geretourneerd worden.

Heb je gekozen voor een 'brievenbus' puzzeluitje (enkel "Uitprinten & opsturen"), kan deze binnen 14 dagen worden geretourneerd, mits de transparante zegel nog intact is (zie hieronder).

Bij het doen van een bestelling met digitale online-inhoud wordt u in het bestelproces erop gewezen dat u door het bestellen akkoord gaat met levering (u krijgt een e-mail met de download). Verder erkent u dat u uw recht om de overeenkomst te herroepen verliest zodra het downloaden van de digitale inhoud is begonnen.

HERROEPINGSRECHT RIDE & BITE

Voor de events (Ride & Bite) gelden de voorwaarden zoals vermeld op de pagina van deze events en het volgende:
U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst met betrekking tot de Ride & Bite te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u de dienst heeft gekocht. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. U bent alleen gehouden de eventuele kosten te betalen voor de dienst tot het moment van ontbinding.

HERROEPINGSRECHT BRIEVENBUS BESTELLINGEN

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen als u gekozen heeft voor een brievenbus bestelling (let op, dit geldt niet voor de gepersonaliseerde puzzeluitjes). De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

Ons retouradres:
Puzzeluitje
Uitermeer 3
1382 LD Weesp


U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

PUZZELTOCHTEN ALGEMEEN

Bij welke routes ga ik met de veerpont?

Op de pagina van de route vind je of en hoe vaak je met een veerpont gaat.

Houd er rekening mee dat je op niet alle veerponten met pin kan betalen! Neem dus altijd wat cash mee. De veerponten kosten gemiddeld € 2,50 per persoon.

De informatie die wij in onze roadbooks/de app vermelden aangaande de veerpont, zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Hoe gaat de route die ik wil rijden / lopen?

De exacte route houden wij geheim. Je krijgt van ons een start- en eindpunt en waar je tussendoor langskomt, is een verrassing!

Wil je de route toch weten omdat je bijvoorbeeld een restaurant wilt reserveren halverwege, neem dan contact met ons op en dan denken we graag met je mee.

Ik zie geen route bij mij in de buurt, komt deze wel?

Als je ons tipt over een route, gaan wij kijken of we daar een leuke route kunnen maken.

Daarnaast proberen wij 2 tot 3 keer per maand een nieuwe route te maken.

Wil je een route op maat? Dan is dit zeker ook mogelijk! Kijk maar eens hier.

Zijn er toiletten langs de route?

Hiervoor zijn verschillende apps ontwikkeld onder de noemer ‘toilet finder’. De meeste zijn ook redelijk actueel. Wij adviseren hierin de “Hoge nood app”.

En natuurlijk kun je altijd terecht bij openbare WC’s, restaurants, tankstations, warenhuizen zoals de HEMA, etc.

Kan ik ergens de antwoorden van de bingo vinden?

Van onze eerste puzzeltochten helaas niet. Onze camera's hadden toen nog geen GPS en hebben wij geen notitie gemaakt van waar je de bingo foto's kunt vinden.

Inmiddels hebben we dit aangepast en vermelden we de juiste volgorde op de antwoorden pagina (in de Puzzeluitje app bij de finish).

Kan ik de route maar één keer rijden?

Dit is afhankelijk van welke versie je hebt besteld. Als je gekozen hebt voor de 'download PDF' of 'Brievenbus', dan heb je het roadbook en kun je deze vaker gebruiken.

Weet hierbij dat het wel ten strengste verboden is om het roadbook te kopiëren en te verspreiden. 

Als je hebt gekozen voor de 'Puzzeluitje app', dan kun je de route inderdaad maar één keer rijden.

Zijn de bezienswaardigheden onderweg ook geopend?

Op onze website (en bij de autopuzzeltochten ook in de navigatie) vind je bij elke route wat tips voor bezienswaardigheden onderweg. Echter, het is voor ons helaas onmogelijk om van alles dagelijks bij te houden of iets open is.

Daarnaast hebben wij de puzzeltochten zo ontwikkeld dat het al een uitje op zich is. Maar mocht je deze willen uitbreiden met een andere activiteit, dan vind je dus daarvoor tips op onze website.

Waar hebben jullie routes?

Wij bieden routes aan door heel Nederland en een deel van België. Op de homepage en op alle provinciepagina's, vind je een Google maps overzicht met alle startpunten.

AUTOPUZZELTOCHTEN

Vanaf welke leeftijd is de autopuzzeltocht geschikt?

Vanaf een jaar of 8 is de puzzeltocht leuk. De autopuzzeltochten zijn niet specifiek voor kinderen of specifiek voor volwassenen gemaakt. Iedereen, jong en oud beleeft plezier aan de route hebben wij ervaren (ook pubers!).

Wel hebben we inmiddels een aantal kinder autopuzzeltochten gemaakt. De routes zijn korter, alle straatnamen worden genoemd en in plaats van vragen ga je aan de slag met een XL bingo!

Voor de allerjongsten hebben we ook nog een speciaal kinder roadbook gemaakt die op alle routes geldig zijn!

Voor wie is de autopuzzeltocht geschikt?

Voor jong en oud. Voor vrienden, familie en collega's. Voor een teamuitje, een gezellig dagje uit, voor een familiedag. Voor een regenachtige dag of een dag waarbij de airco in de auto je grootste vriend is.

Onze puzzeltochten zijn voor iedereen vanaf 8 jaar. Leuk voor gezinnen, maar zeker ook leuk als vriendinnenuitje of wat dacht je van een date? Met 2 personen kun je de autopuzzeltocht al doen!

Ben je wat slechter ter been? Ideaal! Wil je de omgeving van je nieuwe woning ontdekken? Perfect! Wil je op pad, maar weet je niet wat je moet doen? Topidee! Is het budget deze maand wat krapper? Geweldig uitje! En zo kunnen we nog heel veel redenen bedenken.

Het leukste uitje dat altijd kan!

Wanneer kan de autopuzzeltocht gereden worden?

Dat bepaal je helemaal zelf! Het enige advies wat we hierin kunnen geven, is om de puzzeltocht overdag te rijden om alle vragen en bingo foto’s te vinden.

(En met kerst rijd je de speciale kersteditie natuurlijk alleen in het donker voor de mooie lichtjes!

Wat als ik een wegafsluiting tegenkom?

Roadbook: Dan kun je het beste het volgende punt in je roadbook opzoeken waar een straatnaam bij staat (of de eerstvolgende QR code scannen) en daar naar toe rijden met Maps op je telefoon of op je navigatie.

Puzzeluitje App: Je ziet altijd 2 volgende pinnen staan, dus misschien kun je naar de 2e pin rijden? Deze moet je altijd 'activeren' om de rest van de route verder te kunnen rijden.

Wij doen ons uiterste best om (lange) wegafsluitingen te mijden, maar zijn niet altijd hiervan op de hoogte. Mocht je er ééntje tegenkomen, meld dit dan aan ons, zodat de volgende autopuzzelaars hier niet tegen aanlopen. En jij wordt hier natuurlijk voor bedankt!

Puzzeluitje is niet verantwoordelijk voor eventuele omleidingen.

Wat moet ik doen als ik verdwaald ben?

Roadbook: In het roadbook hebben wij op meerdere punten een straatnaam genoteerd. Zoek een eerdere straatnaam op via maps op bijvoorbeeld je telefoon en rij terug daar naar toe.

Ook zijn alle roadbooks voorzien van een aantal QR codes met adressen. Deze kun je scannen met je telefoon en dan krijg je een adres te zien. Pak vanaf daar de navigatie weer op.

 

Puzzeluitje App: In de historie kun je eerdere aanwijzingen zien en de pins die je al bent langs gereden worden vaag, maar staan er nog wel. Rijd terug naar de laatste 'vage' pin, kijk in de historie wat de aanwijzing daar is en vervolg je route naar de volgende 'duidelijke' pin.

Welke route adviseert u voor ... ? / Wat is de leukste route?

Deze vraag krijgen wij regelmatig, maar vinden wij erg moeilijk te antwoorden. Wij kennen jullie tot slot niet persoonlijk en ieder gezin, stel, persoon is anders.

De routes zijn in de basis allemaal hetzelfde. Ze gaan door dorpjes, langs natuur, over het water, smalle weggetjes en doorgaande wegen. Dit zijn trouwens nooit snelwegen!

Bij de meeste routes staan inmiddels ook reviews van andere puzzelaars, dus misschien hebben jullie daar iets aan!

Natuurlijk mogen jullie altijd contact met ons opnemen als jullie hierover een vraag hebben. Wij zullen er alles aan doen om jullie hierin goed te adviseren.

Zijn de autopuzzeltochten ook beschikbaar in een andere taal?

Op dit moment (nog) niet. Nu is de navigatie vanzelfsprekend in het roadbook of met de Puzzeluitje app, dus deze kun je ook doen als je anderstalig bent. Ook de bingo is geen probleem.

De vragen en puzzels zijn echter helemaal in het Nederlands.

Als wij hierin kunnen adviseren, zeggen wij kies voor de Puzzeluitje App, deze is dan qua aanwijzingen het meest duidelijk.

Moeten de vragen beantwoord worden en de bingo gedaan?

Nee hoor, de autopuzzeltocht gaat vooral om plezier. Dus doe niets wat je niet wilt! Je kunt natuurlijk ook alleen de route rijden of de route 2x rijden, één keer met vragen en één keer zonder vragen.

Zijn het start- en eindpunt van de autopuzzeltocht hetzelfde?

Meestal niet, de start is bijna altijd ergens anders dan het eindpunt. Het startpunt en het eindpunt van elke route hebben we wel vernoemd bij de routes op de website (en ook in het roadbook/Puzzeluitje App).

Er zijn een aantal routes echt een 'rondje', dit zie je dan ook vermeld staan op de website.

 

Hoeveel vragen zitten er in een autopuzzeltocht?

Elke route heeft zo’n 20 – 25 vragen / puzzels over dingen die je onderweg tegenkomt. Om deze te beantwoorden, hoef je de auto niet uit. 

Kan ik de autopuzzeltocht ook met meerdere auto's doen?

Ja natuurlijk! Bestel dan wel voor het aantal auto's waarmee je op pad gaat. Op onze routes zit namelijk auteursrecht en het is ten strengste verboden de roadbooks te kopiëren.

Kies je voor de Puzzeluitje App, ook dan vul je het aantal auto's in waarmee je op pad gaat. Je ontvangt dan 1 inlogcode, maar deze is wel geldig voor het aantal auto's dat je hebt ingevuld.

Kijk ook eens naar de pagina Groepen, misschien staat daar nog een leuke tip tussen!

Kan ik de autopuzzeltocht het hele jaar door rijden?

Dat kan zeker! Denk aan een heerlijk droge auto op een regenachtige herfstdag of een coole auto als er buiten een hittegolf is! Het is altijd tijd voor een autopuzzeltocht.

Wij adviseren wel de autopuzzeltocht te doen bij daglicht. Dit omdat je anders de bingo en de antwoorden van de vragen niet kunt vinden.

Kan de autopuzzeltocht ook met een camper, motor of fiets gereden worden?

CAMPER: dat kan in principe wel. Wel moeten we hierbij vermelden dat we soms langs smalle weggetjes gaan, met kleine pontjes en onder kleine bruggetjes door gaan… Wil je het zeker weten, neem dan even contact met ons op. Wij weten over de meeste routes welke wel en welke niet kan.

MOTOR: Absoluut! Ik zou dan wel kiezen voor de Puzzeluitje App versie, want zo'n papieren roadbook leest toch wel wat onhandig op de motor.

FIETS: Dit wordt wat moeilijker. Niet alle wegen zijn geschikt voor fietsers. Wist je trouwens dat we ook fietspuzzeltochten hebben?

Kunnen we de route ook andersom rijden?

Dit is helaas niet mogelijk. De navigatie is zo ontwikkeld dat deze alleen zo gereden kan worden.

Met hoeveel personen kan ik de autopuzzeltocht doen?

Je kunt de puzzeltocht in één auto al doen met 2 personen en het blijft leuk met groepjes tot 5 personen. Er zijn meerdere activiteiten te doen onderweg, dus niemand hoeft zich te vervelen!

Natuurlijk is het ook mogelijk de autopuzzeltocht met meerdere mensen in meerdere auto’s te doen. Daarvoor hebben we jullie 'Eigen Roadbook' ontwikkeld.

Je kunt met een groep natuurlijk ook “alleen” de autopuzzeltocht doen, je bestelt dan per auto een puzzeltocht.
(Het is ten strengste verboden is onze puzzeluitjes te kopiëren en te verspreiden.)

WANDELPUZZELTOCHTEN

Waarom is de wandelpuzzeltocht alleen verkrijgbaar in de Puzzeluitje App?

Wij hebben voor dit format gekozen, omdat wij vinden dat met de app meer mogelijk is dan op papier. 

Voor welke leeftijd is de wandelpuzzeltocht geschikt?

Wij denken dat deze geschikt zijn voor iedereen vanaf een jaar of 10, 12. De routes zijn over het algemeen niet heel lang (gemiddeld 5 kilometer), maar de puzzels en opdrachten kunnen soms wel wat aan de pittige kant zijn. 

Wanneer kan de wandelpuzzeltocht gelopen worden?

Dat bepaal je helemaal zelf! Het enige advies wat we hierin kunnen geven, is om de puzzeltocht overdag te doen om alle antwoorden op de puzzels te vinden.

Zijn de wandelpuzzeltochten ook beschikbaar in een andere taal?

Op dit moment (nog) niet helaas. Alle puzzels en vragen zijn gericht op de Nederlandse taal.

Zijn het start- en eindpunt van de wandelpuzzeltocht hetzelfde?

 We proberen met de wandelpuzzeltocht altijd te starten in de buurt van een parkeerplaats. De finish proberen we altijd te plaatsen op een plek in de stad waar je nog een kopje koffie kunt drinken bijvoorbeeld. Hierbij proberen we ook rekening te houden met de afstand tot de (start) parkeerplaats.

Hoeveel vragen zitten er in een wandelpuzzeltocht?

Elke route heeft zo’n 20 – 25 vragen / puzzels over dingen die je onderweg tegenkomt. 

Kan ik de wandelpuzzeltocht ook met meerdere teams doen?

Ja natuurlijk, alleen maar leuk! Bestel dan voor het aantal teams waarmee je op pad gaat. Je ontvangt dan 1 inlogcode, maar deze is wel geldig voor het aantal teams dat je hebt ingevuld.

Aan het eind krijg je dan een overzicht met alle scores en de gemaakte afbeeldingen.

Kijk ook eens naar de pagina Groepen, misschien staat daar nog een leuke tip tussen!

Kan ik de wandelpuzzeltocht het hele jaar door doen?

Dat kan zeker! Natuurlijk is het lekkerder lopen als de terrasjes open zijn, maar hoe fijn om op een mooie winterdag lekker een stukje te wandelen! Voor de vragen en puzzels vind je alle antwoorden 'op straat' en hoef je dus ook geen rekening te houden met openingstijden.

Wij adviseren wel de wandelpuzzeltocht te doen bij daglicht.

Met hoeveel personen kan ik de wandelpuzzeltocht doen?

Je kunt de puzzeltocht in je eentje doen, maar per inlogcode (lees: telefoon) adviseren wij dit met maximaal 4 personen te doen. Op deze manier is iedereen bezig met de puzzels op te lossen en staat niemand toe te kijken. 

Ben je met meerdere personen, dan zou ik per 2 - 4 personen een inlogcode aanschaffen. 

FIETSPUZZELTOCHTEN

Hoe werkt de fietspuzzeltocht?

Er zijn 2 manieren hoe de fietspuzzeltocht werkt. Sommige werken zoals de autopuzzeltocht met bolletje pijltje aanwijzingen en sommige werken net als de wandelpuzzeltocht waar je van punt naar punt fietst.

Kijk bij 'hoe werkt het' hoe deze werken.

Waarom is de fietspuzzeltocht alleen verkrijgbaar in de Puzzeluitje App?

Wij hebben voor dit format gekozen, omdat wij vinden dat met de app meer mogelijk is dan op papier. Ook is het natuurlijk een stuk praktischer dan met een papieren boek.

Voor welke leeftijd is de fietspuzzeltocht geschikt?

Wij denken dat deze geschikt zijn voor iedereen vanaf een jaar of 8, 10. De routes zijn over het algemeen niet heel lang (gemiddeld 20 kilometer), maar de puzzels en opdrachten kunnen soms wel wat aan de pittige kant zijn. 

Wanneer kan de fietspuzzeltocht gereden worden?

Dat bepaal je helemaal zelf! Het enige advies wat we hierin kunnen geven, is om de puzzeltocht overdag te doen om alle antwoorden op de puzzels te vinden.

Zijn de fietspuzzeltochten ook beschikbaar in een andere taal?

Op dit moment (nog) niet helaas. Alle puzzels en vragen zijn gericht op de Nederlandse taal.

Zijn het start- en eindpunt van de fietspuzzeltocht hetzelfde?

 Ja! Hierdoor kun je met de auto naar het startpunt (als je wilt) en kun je vandaar een lekker rondje fietsen.

Hoeveel vragen zitten er in een fietspuzzeltocht?

Elke route heeft zo’n 20 – 25 vragen / puzzels over dingen die je onderweg tegenkomt. 

Kan ik de fietspuzzeltocht ook met meerdere teams doen?

Ja natuurlijk, alleen maar leuk! Bestel dan voor het aantal teams waarmee je op pad gaat. Je ontvangt dan 1 inlogcode, maar deze is wel geldig voor het aantal teams dat je hebt ingevuld.

Aan het eind krijg je dan een overzicht met alle scores en de gemaakte afbeeldingen.

Kijk ook eens naar de pagina Groepen, misschien staat daar nog een leuke tip tussen!

Kan ik de fietspuzzeltocht het hele jaar door doen?

Dat kan zeker! Natuurlijk is het lekkerder fietsen in je t-shirt, maar hoe fijn om op een mooie winterdag lekker een stukje te fietsen! Voor de vragen en puzzels vind je alle antwoorden 'op straat' en hoef je dus ook geen rekening te houden met openingstijden.

Wij adviseren wel de fietspuzzeltocht te doen bij daglicht.

Met hoeveel personen kan ik de fietspuzzeltocht doen?

Je kunt de puzzeltocht in je eentje doen, maar per inlogcode (lees: telefoon) adviseren wij dit met maximaal 4 personen te doen. Op deze manier is iedereen bezig met de puzzels op te lossen en staat niemand toe te kijken. 

Ben je met meerdere personen, dan zou ik per 2 - 4 personen een inlogcode aanschaffen.