autopuzzeltocht brabant

Hebben jullie Brabant al eens ontdekt met een autopuzzeltocht? Deze veelzijdige provincie heeft veel te bieden. Met zijn rijke historie en prachtige natuur is het aanbod oneindig! Allemaal ingrediënten voor een mooie autopuzzeltocht.

Autopuzzeltocht Brabant

De Brabantse Bos en Duin route start in vestingstad Heusden. Al puzzelend slinger je rond de Loonse en Drunense Duinen. Hier vind je uiteindelijk ook de finish. Eventueel kun je dan nog een wandeling maken naar het uitkijkpunt over de duinen. Een puzzeluitje voor het hele gezin met gegarandeerd succes!

Ons aanbod in Brabant

Naast de Brabantse Kastelen route hebben we ook de Nijmeegse Vierdaagse route. Deze laatste gaat maar liefst door drie provincies! De Kastelen route brengt je langs de mooiste historische plekjes in Brabant. Je start hier in Helmond, vlakbij Kasteel Helmond. Onderweg kom je meerdere prachtige kastelen tegen. Breid je dagje uit met een bezoek aan één van deze kastelen of maak een wandeling door de kasteeltuin. De finish is net voorbij Kasteel Asten.

Activiteiten in Brabant

Er zijn genoeg activiteiten te doen in Brabant, dus je kunt natuurlijk ook een compleet dagje weg met het gezin organiseren met als basis de autopuzzeltocht. De routes door Brabant, zoals de Brabantse Boerderijen route, gaan door pittoreske plaatsjes waar je lekker een ijsje kunt lezen en vaak ook door prachtige natuurgebieden. Op de pagina van de route vind je altijd nog een paar tips die je kunt doen!

Autopuzzeltochten in Noord-Brabant.

↓ 0%Brabantse bos en duin puzzeluitje

Brabantse Bos en Duin route

 22,50
Houd je van natuur en wandelen? Combineer dan deze leuke autopuzzeltocht met een heerlijke wandeling. De Brabantse Bos en Duin route gaat rondom de Loonse en Drunense duinen en er zijn dus genoeg mogelijkheden om deze omgeving ook te voet te ontdekken! Het navigeren van deze autopuzzeltocht gaat met de zogeheten 'bolletje pijltje' navigatie. Geen 1e straat naar rechts, bij de molen naar links, maar aanwijzingen in de vorm van een bolletje met pijltje. Het bolletje ben jij, het pijltje daar moet je naar toe. Ingewikkeld? Wel nee! Even wennen, maar snel prima te doen. Onderweg moet je ook goed opletten voor bijzondere 'objecten' op rotondes, op daken van gebouwen of gewoon langs de weg voor de superleuke auto bingo. En ook vragen en puzzels over de route vind je terug in deze puzzeltocht. Genoeg te doen voor iedereen dus!
↓ 0%brabantse boerderijen puzzeluitje

Brabantse Boerderijen route

 22,50
Geniet van de prachtige natuur en de mooiste boerderijen in deze Brabantse Boerderijen autopuzzeltocht! Een heerlijk dagje uit die je leidt langs een schitterend deel van deze gastvrije provincie! De route ga je navigeren met het 'bolletje pijltje' systeem. Dit zijn aanwijzingen die je krijgt om te weten waar je naar toe moet en bestaan dus uit een bolletje (dat ben jij) en een pijltje (daar moet je naar toe). Even wennen in het begin, maar voor je het weet, heb je dit onder de knie! Naast de 'navigatie-puzzel' ga je ook puzzels oplossen en vragen beantwoorden over de autopuzzeltocht langs de boerderijen. En dan is er ook nog de hilarische auto bingo, waarbij je op zoek gaat naar 'vreemde' objecten langs de route. Zo is er voor iedereen iets te doen!
↓ 0%hollands brabant puzzeluitje

Hollands Brabant route

 22,50
Wat was het weer genieten tijdens het maken van de Hollands Brabant autopuzzeltocht! Een schitterend deel van Noord-Brabant met diverse historische stadjes en prachtige natuur. En we gaan weer met de veerpont, want dat blijft toch een unieke gebeurtenis toch? De navigatie gebeurt via de Puzzeluitje App of een roadbook, maar beide met aanwijzingen volgens de bolletje pijltje methode. Klinkt ingewikkelder dan het is. En het is in het begin ook even wennen, maar binnen no time gaan jullie als een dolle op zoek naar rare objecten voor de auto bingo en oplossingen op de puzzels over de route!
↓ 0%Brabantse Kastelen puzzeluitje

Brabantse Kastelen route

 22,50
We starten deze Brabantse Kastelen route in de stad Helmond, waar je meteen het eerste kasteel tegenkomt. Dat is het leuke aan deze gevarieerde autopuzzeltocht. De kastelen vind je niet alleen middenin de natuur, maar ook middenin de stad! En hier ligt meteen de uitdaging van deze autospeurtocht. Het is aan te raden deze route niet als eerste Puzzeluitje te gaan rijden, of in ieder geval je goed voor te bereiden! De navigatie van de autopuzzeltocht gebeurt met het 'bolletje pijltje' systeem. Hierbij krijg je aanwijzingen in de vorm van bolletjes en pijltjes (en soms nog wat extra hints). Even wennen in het begin, maar al snel heb je het door, dat weten we zeker! Langs de route krijg je diverse vragen en puzzels die je kunt oplossen en de achterbank kan op zoek naar bijzondere 'objecten' van de auto bingo!

Hoe werkt een autopuzzeltocht door Brabant?

Op de pagina van de gewenste autopuzzeltocht kun je de route bestellen. Zodra deze is afgerekend ontvang je binnen een paar minuten in je mailbox de inloggegevens voor de Puzzeluitje app alsook een uitleg en natuurlijk de auto bingo. Kies je voor 'download' dan ontvang je een downloadlink, waar je de route kunt downloaden. Het roadbook is een PDF welke geprint kan worden en daarna gereden.

Iedereen in de auto krijgt zijn eigen taak: één chauffeur en een navigator. De rest kan zich bezig gaan houden met alle vragen en de autobingo. Hoe de navigatie werkt, vind je hier. Minimaal 2.5 uur plezier in Brabant! Bij thuiskomst kunnen jullie alle antwoorden nakijken.

Op avontuur

Autopuzzeltochten zijn een leuke en avontuurlijke manier om Brabant te verkennen. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker die de regio verkent, het is een geweldige manier om de schitterende omgeving van Brabant te verkennen en nieuwe plekken te ontdekken.

Brabant heeft een aantal van de mooiste landschappen en dorpen in Nederland, en er zijn veel prachtige routes die je kunt nemen om de regio te verkennen. Een autopuzzeltocht is een uitstekende manier om deze plekken te ontdekken, terwijl je ook de kans krijgt om je puzzelvaardigheden op de proef te stellen.

autopuzzeltocht brabant puzzeluitje
autopuzzeltocht brabant routes
autopuzzeltocht brabant dagje uit

Kinderen en gezinnen

Een autopuzzeltocht Brabant is niet alleen geschikt voor kinderen en gezinnen, maar zeker ook voor groepen vrienden of collega's die op zoek zijn naar een leuk en uniek uitje.

Tijdens een autopuzzeltocht krijg je een routebeschrijving in de vorm van bolletje pijltje navigatie en een aantal puzzels die je onderweg moet oplossen. Deze puzzels kunnen variëren van rebussen tot kruiswoordraadsels en raadsels. 

In je eigen tempo

Eén van de beste dingen van een autopuzzeltocht door Brabant is dat je zelf je eigen tempo kunt bepalen. Je kunt ervoor kiezen om de tocht in één dag af te ronden of er een weekend van te maken en onderweg in een van de vele pittoreske dorpjes te overnachten.

Als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende manier om Brabant te verkennen, dan is een autopuzzeltocht zeker een aanrader. Het is een geweldige manier om nieuwe plekken te ontdekken, je puzzelvaardigheden te testen en tegelijkertijd te genieten van de prachtige landschappen en dorpen die Brabant te bieden heeft.