Dagje uit Gelderland

Een dagje uit in Gelderland wordt pas echt leuk als iedereen mee kan doen. Een autopuzzeltocht is in zo’n situatie ideaal. Rij langs stoere forten of historische molens en los onderweg alle raadsels op. De kleintjes op de achterbank spelen de autobingo en je puber is vast heel handig met het navigatiesysteem. Zo geniet iedereen tijdens een regenachtige dag van een gezellig dagje uit in Gelderland.

Dagje uit in Gelderland met de auto

Met verschillende routes in Gelderland, is er voor iedereen wel een geschikte route bij. Zo begint de Veluwse Molenroute in Nunspeet en eindigt deze in bosrijk Ermelo. Onderweg los je puzzels op met het molenthema en beantwoord je vragen over onder meer molens. Maar ook de stoere Nieuwe Hollandse Waterlinie route is geschikt voor een leuk dagje uit met het hele gezin. Inclusief coole forten, historische plekjes en prachtige vergezichten! Zijn de forten open? Dan zou ik er zeker één bezoeken, zoals Fort Everdingen met zijn prijswinnende biertjes!

Prachtige kastelen in Gelderland

In de provincie Gelderland vind je prachtige kastelen die je even terug brengen naar de Middeleeuwen. Start bij het bekende Kasteel Doorwerth en finish na circa 60 km in Bemmel bij Kasteel De Kinkelenburg. En bij deze route krijg je ook nog eens 25% korting op de entree van één van deze kastelen!

Afhankelijk van jullie tussenstops kom je in 2,5-3 uur alles te weten over deze historische plekken en mooi landgoederen in deze provincie. Heb je niet alle antwoorden gevonden? Geen nood! In het roadbook staat precies waar je alle antwoorden vindt, zo blijft een dagje uit Gelderland gezellig voor het hele gezin.

Puzzeluitjes in Gelderland.

↓ 0%gelderse kastelen puzzeluitje

Gelderse Kastelen route

 22,50
Ga terug naar de Middeleeuwen met deze ontzettend leuke en populaire autopuzzeltocht langs de Gelderse Kastelen! Navigeer met bolletje pijltje en let onderweg goed op voor de auto bingo! In mei 2024 hebben we deze route deels vernieuwd en verlegd met dus o.a. nieuwe puzzels en bingo foto's. En nu ook met veerpont. In samenwerking met Geldersch Landschap & Kasteelen mogen wij jullie een kortingsvoucher van 25% aanbieden op de entreeprijs bij één van deze kastelen, hoe leuk! De Gelderse Kastelen autopuzzeltocht is één van onze populairste routes en wij begrijpen ook wel waarom!
↓ 0%Achterhoekse Landgoed puzzeluitje

Achterhoekse Landgoed route

 22,50
Laat je verrassen met deze Achterhoekse Landgoed autopuzzeltocht met de mooiste landgoederen in Gelderland, gezellige dorpjes en steden en zijn groene omgeving. Voor je het weet is het alweer voorbij! Wat een schitterende omgeving hier! Jullie gaan navigeren met hetzelfde systeem als professionele rally's: bolletje pijltje. Klinkt spannend, maar voor je het weet hebben jullie het door. Zeker met de extra aanwijzingen die wij erbij geven! Onderweg ga je op zoek naar gekke objecten voor de superleuke auto bingo en natuurlijk zijn er ook puzzels op te lossen en vragen te beantwoorden over de route. Een heerlijk dagje weg voor jong en oud!
↓ 0%nieuwe hollandse waterlinie puzzeluitje

Nieuwe Hollandse Waterlinie route

 22,50
De Nieuwe Hollandse Waterlinie route gaat slechts langs een deel van dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed. Op je route passeer je een kleine 10 forten over zo’n 50 kilometer, terwijl de waterlinie zelf zo’n 85 kilometer volgt. Maar met deze autospeurtocht krijg je absoluut een goede indruk van dit geniale idee om Nederland te beschermen tegen de vijand. Met het bolletje pijltje systeem ga je navigeren. Dit doen ze ook in echte auto rally's! In het begin is het even wennen, maar als je de slag te pakken hebt, wil je niet anders! Natuurlijk zijn er ook tips voor onderweg en ga je puzzels en vragen oplossen. De auto bingo voor de achterbank is er zeker ook bij.

Dagje uit met vrienden

De puzzeltochten zijn niet alleen leuk voor gezinnen, maar het zijn ook zeker een uniek dagje uit met vrienden! Ga je met meerdere auto's, bekijk dan eens de mogelijkheden met groepen. Hierbij krijg je bijvoorbeeld je gepersonaliseerde roadbook met eigen vragen! Weten je vrienden wat jouw eerste auto was?

Dagje uit op de fiets of te voet

Maar ook op de fiets of met de benenwagen kun je er een gezellig dagje uit Gelderland van maken! De start en finishlocatie is altijd hetzelfde, dus je kunt daar met de auto of camper naar toe en dan gaan puzzelen. De route navigeer je met de Puzzeluitje app en onderweg voer je opdrachten uit en beantwoord je vragen.

dagje uit gelderland puzzeluitje
dagje uit gelderland routes
dagje uit gelderland puzzeltocht

Plezier en ontspanning

Een dagje uit in Gelderland biedt een overvloed aan mogelijkheden voor plezier en ontspanning. Of je nu een natuurliefhebber bent, geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, of gewoon wilt genieten van de prachtige landschappen, Gelderland heeft voor elk wat wils.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Eén van de meest populaire bestemmingen in Gelderland is het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en wilde dieren is dit park een paradijs voor wandelaars en fietsers. Wat dacht je van de schitterende Hanzestad Harderwijk? Lekker struimen langs de boulevard en genieten van de prachtige historische gebouwen!

Middeleeuws stadje

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan is een bezoek aan het middeleeuwse stadje Doesburg een aanrader. Wandel door de geplaveide straatjes, bewonder de prachtige oude gebouwen en bezoek de historische mosterdfabriek. Vergeet niet een heerlijke lunch te genieten in een van de gezellige cafés aan de rivier de IJssel. Dit leuke stadje ga je door bij onder andere de Achterhoekse Landgoed route.

Gelderland heeft het

Of je nu de voorkeur geeft aan de rustige natuur, historische bezienswaardigheden of opwinding in een pretpark, een dagje uit Gelderland heeft het allemaal. Plan je volgende dagje uit in deze prachtige provincie met Puzzeluitje en ontdek de vele schatten die het te bieden heeft. Van adembenemende landschappen tot fascinerende cultuur, Gelderland zal je zeker niet teleurstellen.