Met een autopuzzeltocht door Utrecht kies je voor een ouderwets gezellig dagje uit! Ontdek deze gevarieerde provincie vanuit de auto met leuke puzzels, vragen, een uitdagende navigatieklus en natuurlijk de auto bingo! En bij lekker weer onderweg de picknickmand tevoorschijn halen voor een heerlijke lunch langs de Vecht!

Autopuzzeltocht langs de Vecht in Utrecht

Eén van de mooiste routes (vinden wij) hier is de autopuzzeltocht langs de Vecht. Deze start weliswaar in Noord-Holland (Muiden), maar gaat grotendeels door Utrecht. Een route vol historie met o.a. forten en vestingstadjes, maar zeker ook met prachtige natuur. Geniet van alle schitterende herenhuizen aan het water en in de zomer van alle mooie bootjes die over de Vecht varen.

Een paar leuke routes rondom Utrecht

Forten route

Een andere bijzondere autopuzzeltocht door Utrecht is de Nieuwe Hollandse waterlinie route, oftewel de Forten route. Een deel door Gelderland, maar eindigend in de provincie Utrecht. Je komt hier langs vele forten van de waterlinie met hun prachtige natuurgebieden erom heen. Een absolute aanrader als je van deze stoere gebouwen houdt!

Roadbook

De autopuzzeltochten in Utrecht worden omschreven in een roadbook. De navigatie hierin is omschreven met het bolletje pijltje systeem. Dit systeem wordt ook gebruikt in echte rally’s. Dit klinkt moeilijker, maar het is vooral een leuke uitdaging! Verder vind je in het roadbook een auto bingo (leuk voor jong en oud!), vragen over de route en nog wat leuke extra puzzels en raadsels.

Hebben jullie nog tips voor een leuke route door de provincie Utrecht? Laat het ons weten!